woensdag 15 januari 2014

Wonder Wednesday: Je bepaalt je eigen geluk!

In Wonder Wednesday denk ik na over het leven. Wauw, wat klinkt ik nu als een zweefteef.. Maarja, het leven dus. Vandaag wil ik het hebben over affirmaties. Affirwattes?? Affirmaties dus.

Affirmaties zijn eigenlijk uitspraken die je doet over je dag. Dus bijvoorbeeld: Vandaag wordt echt een kutdag. Dat is een negatieve affirmatie. Maar bijvoorbeeld: Vandaag wordt echt geweldig! Ik denk dat jullie wel snappen dat dat een positieve affirmatie is!

Wat dit te maken heeft met mijn leven? Best wel veel! Ik ben namelijk sinds een paar jaar anders gaan denken. Ik geloof namelijk dat je zelf veel invloed hebt op je toekomst en je geluk. Ik zal je een voorbeeld geven.

Persoon 1 (Eliza) denkt in negatieve affirmaties:
Buiten regent het hard. Eliza stapt naar buiten en stapt meteen in een plas. "Jakkes, ik haat regen, het regent hier ook altijd in dit rotland!". Ze pakt haar fiets en baalt van het feit dat ze net haar haar heeft gestijld en dat ze er nu niet meer uit zal zien door de regen. Vervolgend fietst ze keihard naar haar beste vriendin, ze is al 10 minuten te laat. "Godver, ze zal vast wel weer boos worden, omdat ik te laat ben. Wat een rotdag is dit!". Eliza voelt zich verdrietig, boos, gestresst en doorweekt van de regen.

Misschien herken je de situatie van Eliza wel een beetje. Alles zit tegen en je wordt er alleen maar verdrietiger van. Nu gaan we het eens proberen met positieve affirmaties. Hiervoor gebruiken we de naam Ingrid. Zij denkt in positieve affirmaties:

Buiten regent het hard. Ingrid stapt naar buiten en stapt in een plas. "Oh lekker dan, het regent! Nouja, gelukkig woont mijn vriendin dichtbij en kan ik daar lekker warm binnen zitten." Ze pakt haar fiets en ziet dat ze te laat is. "Oh wat stom! Nouja, mijn vriendin snapt het vast wel. Als ik nu opschiet is ze vast heel blij om me straks weer te zien. Ik heb haar al zo lang niet meer gezien, deze dag kan alleen maar beter worden!".
Ingrid voelt zich blij, gelukkig en heeft zin om er een leuke dag van te maken.

In beiden voorbeelden regent het en zijn Eliza en Ingrid te laat. Het enige verschil dat merkbaar is, zijn hun affirmaties. De manier hoe zij tegen bepaalde gebeurtenissen in het leven aankijken. Vroeger herkende ik mijzelf heel erg in Eliza, ik baalde ervan als het regende. Nu bekijk ik het leven liever zoals Ingrid dat doet.

Als je dus positiever in het leven staat bepaal je je eigen geluk en ook een beetje je toekomst. Zo zal Eliza boos en gestresst bij haar vriendin aankomen, waardoor ze misschien ruzie krijgen. Terwijl Ingrid haar vriendin begroet met een dikke knuffel en "ik heb je gemist!". Dat is een veel fijner beeld, vind je ook niet?

Wat ik hiermee wil zeggen is eigenlijk. Dat ALLES wat je zegt en denkt, weer bij je terugkomt. Je kan je eigen gedachten bepalen, dus ook je eigen geluk. Probeer zelf eens positiever in het leven te staan en je zal zien dat je je gelukkiger voelt. Je hebt je toekomst zelf in de hand!

Ohja laat het me weten als je positieve affirmaties hebt uitgeprobeerd. Je zal zien dat het werkt!Ik werd geïnspireerd door Louise Hay en het boek dat zij schreef over affirmaties.

3 opmerkingen:

Lisa zei

Heel mooi verwoord Elo! <3

Nadia zei

Ik geloof ook dat als je alles van een positieve kant ziet, of er iig een positieve draai aan kunt geven je een beter persoon bent.
Sinds een jaar of 2 heb ik bij mezelf de knop omgezet en een goed voorbeeld is bij onbekende mensen. Ik dacht altijd; bewijs maar dat ik jou aardig moet vinden.
Nu denk ik; hallo, jij bent aardig, mits je anders doet.

Dit klinkt een beetje alsof ik een onaardig persoon was haha, maar dat was niet zo hoor =P maar het staat er misschien een beetje raar.

Anoniem zei

eline je bent perfect